Κάντε like στη σελίδα μας

Join Us On Facebook

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Βελτιώστε την διάθεσή σας δημιουργώντας μια mandala


Μερικές φορές για διαφόρους λόγους η διάθεσή μας δεν είναι όπως θα θέλαμε να είναι. Είναι αρνητική και ενώ θέλουμε να την βελτιώσουμε και να την κάνουμε θετική δεν ξέρουμε το πως. 

Πρόσφατα διάβασα μια έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Art therapy, η οποία έδειξε πως η δημιουργία μίας mandala μπορεί να μειώσει την αρνητική διάθεση. Οι συμμετέχοντες στην έρευνα χωρίστηκαν σε τέσσερις ομάδες. Οι δύο ομάδες ζωγράφισαν mandala δηλαδή ζωγράφισαν σε κύκλο και οι άλλες δύο ομάδες ζωγράφισαν σε τετράγωνο. 


Οι ομάδες που ζωγράφισαν σε κύκλο (mandala) είχαν μια στατιστικώς σημαντική βελτίωση στην διάθεση τους, κάτι που δεν συνέβει με τις ομάδες που ζωγράφισαν σε τετράγωνο. Σύμφωνα με τους ερευνητές το κυκλικό σχήμα της mandala είναι ένα «ενεργό συστατικό» στην βελτίωση της διάθεσης. 

Στα σεμινάρια της mandala που διοργανώνουμε, μπορείτε και σεις να βελτιώσετε τη διάθεσή σας. Απλά ελάτε σε ένα από αυτά και θα το διαπιστώσετε και μόνοι σας. 


Άρθρο της: Γεωργίας Δανέζη (Συμβουλευτική – Προγεννητική Ψυχολόγος

Σχετικά άρθρα

Βιβλιογραφία
Babouchkina A., Robbins S. (2015). Reducing negative mood through mandala creation: A randomized controlled trial. Art Therapy: Journal of the American Art Therapy Association, 32 (1).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου