Κάντε like στη σελίδα μας

Join Us On Facebook

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Μία μόνο συνεδρία οραματισμού μπορεί να αυξήσει το αίσθημα της ευεξίας

οραματισμός και ευεξία


Η ευεξία χαρακτηρίζεται από το πόσο ικανοποιημένοι είμαστε από τη ζωή μας, από τα συναισθήματα της χαράς, της ευτυχίας, της πληρότητας και από το αν υπάρχει σκοπός και νόημα στη ζωή μας. 

Το αίσθημα της ευεξίας συνδέεται στενά με την υγεία μας. Η προαγωγή της ευεξίας και κατ’ επέκταση της υγείας μας μπορεί να γίνει μέσω της φαντασίας μας δηλαδή μέσω του οραματισμού. 

Ο εγκέφαλός μας έχει την ικανότητα μέσω του οραματισμού να μιμηθεί ή να προσομοιώσει αισθήσεις, συναισθήματα και γεγονότα αρνητικά ή θετικά. Όταν είναι αρνητικά τότε αναπτύσσονται ή συντηρούνται οι ψυχικές διαταραχές. Π.χ. στην διαταραχή του μετατραυματικού στρες, ο εγκέφαλος μέσω του οραματισμού ζει το τραυματικό γεγονός ξανά και ξανά. Όταν όμως είναι θετικά τότε ο οραματισμός μπορεί να θεραπεύσει, να προάγει την υγεία και την ευεξία. Ακόμα και μία συνεδρία οραματισμού 15 λεπτών μπορεί να αυξήσει το αίσθημα της ευεξίας. Αυτό τουλάχιστον ανακάλυψε έρευνα η οποία δημοσιεύτηκε στο International Journal of Psychology and Psychoanalysis το 2015. Αν τώρα, μία μόνο συνεδρία μπορεί να αλλάξει το αίσθημα ευεξίας μας, φανταστείτε τι μπορεί να γίνει όταν ο οραματισμός γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα. 

Εδώ μπορείτε να βρείτε τις ημερομηνίες διεξαγωγής των σεμιναρίων μας, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν και τον οραματισμό. 

Άρθρο της: Γεωργίας Δανέζη (Συμβουλευτική – Προγεννητική Ψυχολόγος

Σχετικά άρθρα

Βιβλιογραφία
Rosario JL, Leite JR (2015). Can A Single Imagery Session Positively Change Sense of Wellbeing?. Int J Psychol Psychoanal 1:006
Urech, C., Fink, N. S., Hoesli, I., Wilhelm, F. H., Bitzer, J., and Alder, J. (2010). Effects of relaxation on psychobiological wellbeing during pregnancy: a randomized controlled trial. Psychoneuroendocrinology, 35(9), pp.1348–55.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου