Κάντε like στη σελίδα μας

Join Us On Facebook

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Ελάτε να γνωριστούμε (καφέ και κουβεντούλα για τον έρωτα τον Σεπτέμβρη)



Μέσα από την πολυετή πείρα μου στο χώρο της ψυχολογίας, ανακάλυψα ότι σχεδόν όλοι μας έχουμε πάνω κάτω τα ίδια θέματα να λύσουμε. 

Ένα από αυτά τα θέματα, με το οποίο έρχονται στο γραφείο μου πολλοί πελάτες μου, άνδρες και γυναίκες, είναι η μοναξιά. Άλλοι δεν έχουν σύντροφο, άλλοι δεν έχουν φίλους, άλλοι δεν έχουν παρέες να βγουν έξω να ξεσκάσουν, να διασκεδάσουν και να κάνουν πράγματα που τους αρέσουν.


Αυτό μπορεί να συμβαίνει για πολλούς και διάφορους λόγους. Ένας λόγος είναι ότι μπορεί να μετακόμισαν σε μια διαφορετική πόλη από αυτή που κατοικούσαν μέχρι τώρα και στην νέα πόλη να μην ξέρουν κανέναν. Ένας άλλος λόγος και μάλιστα πολύ συχνός είναι ότι παραμέλησαν τις κοινωνικές τους σχέσεις όταν βρίσκονταν μέσα σε μια σχέση ή ένα γάμο και μετά την λήξη του, δεν μπορούσαν να επανασυνδεθούν με τους παλιούς φίλους γιατί ο καθένας από αυτούς τους παλιούς φίλους, είχε τραβήξει τον δικό του δρόμο. Άρα η λύση θα ήταν να δημιουργήσουν νέες παρέες, νέες φιλίες. Πόσο εύκολο είναι όμως αυτό; 

Για μερικούς ανθρώπους είναι πολύ εύκολο, αρκεί να τους δοθεί η ευκαιρία, για κάποιους άλλους είναι λιγότερο εύκολο. 

Καθώς λοιπόν καθόμουν και αναλογιζόμουν το θέμα της μοναξιάς, μου ήρθε μια ιδέα στο μυαλό. Μια φορά το μήνα να οργανώνω μια συγκέντρωση και να καλώ φίλους και γνωστούς να πηγαίνουμε σε καφέ, μεζεδοπωλεία, μπαρ, εκθέσεις ζωγραφικής, μουσεία, περιπάτους κ.α. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε όλοι μας να γνωρίσουμε νέους ανθρώπους και να δημιουργήσουμε φιλικές σχέσεις.


Οι συναντήσεις ξεκίνησαν στις 27 Σεπτεμβρίου 2015 και συνεχίζονται μέχρι σήμερα.

Η επόμενη συνάντησή μας είναι:

Στην πιο παλιά και γραφική γειτονιά της πόλης υπάρχει ένα μέρος για καφέ και κουβεντούλα, η Κλεψύδρα. Μικρή αυλίτσα με λίγα τραπέζια, ένα παλιό καφενείο με παραδοσιακό ύφος και καλό ελληνικό καφέ σε μπακιρένιο σκεύος. Επίσης προσφέρονται σπιτικά γλυκά, νοστιμότατη μηλόπιτα και αρωματικό τσάι είναι καλή επιλογή, ελληνικά πιάτα όπως κρεατόπιτα, σαλάτα χωριάτικη, για να τρώει ο τουρίστας και του παιδιού να μη δίνει.

Εκεί λοιπόν θα μαζευτούμε φίλοι, γνωστοί και άγνωστοι για να γνωριστούμε να πιούμε τον καφέ μας και να κουβεντιάσουμε στις 28 Σεπτεμβρίου 2016, ημέρα Τετάρτη στις 20:30. Η κλεψύδρα βρίσκεται στην Πλάκα, οδός Θρασύβουλου 9.

Το θέμα της κουβέντας μας αυτή τη φορά θα είναι ο έρωτας!!! Ναι, ναι, ναι, μπορεί να είμαστε ήδη στο φθινόπωρο αλλά στις καρδιές μας έχουμε άνοιξη :)

Κοντινότερη στάση μετρό: Μοναστηράκι

Δηλώστε τη συμμετοχή σας στο g_danezi@yahoo.gr ή στην εκδήλωσή μας στο facebook 

Σε περίπτωση που δεν μας βρίσκεται πάρτε μας τηλέφωνο στο 6955316790


Υ.Γ. Να υπενθυμίσω ότι δεν πληρώνομαι γι' αυτό. Ότι παραγγείλει ο καθένας θα το πληρώσει στο μαγαζί.


Φιλικά, 


Γεωργία Δανέζη
Συμβουλευτική - Προγεννητική Ψυχολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου