Κάντε like στη σελίδα μας

Join Us On Facebook

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Γιατί διαλέγουμε λάθος συντρόφους


Συμβουλευτική – Προγεννητική Ψυχολόγος




Προχθές άκουσα την προσωπική ιστορία μιας φίλης, που της γνώρισαν έναν άντρα με σκοπό μια σοβαρή σχέση με κατάληξη τον γάμο.

Στην προσπάθειά μας να βρούμε το «άλλο μας μισό» όλοι μας έχουμε δοκιμάσει διάφορες προσεγγίσεις στις γνωριμίες, στην δημιουργία σχέσεων κ.λ.π. Κάποιοι από εμάς βρήκαν το «άλλο τους μισό» και κάποιοι άλλοι όχι.

Η συγκεκριμένη ιστορία δεν είχε ευτυχισμένο τέλος μιας και η προσπάθεια να ενώσεις δυο αγνώστους δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Στην συγκεκριμένη περίπτωση η φίλη μου διέκρινε μεταξύ άλλων μια πολύ μεγάλη τσιγκουνιά από μέρους του άντρα. Συγκεκριμένα μου είπε πως έπρεπε να προσέχει την ποσότητα του χαρτιού υγείας που χρησιμοποιούσε!!! Ναι, μιλάμε για τέτοια τσιγκουνιά!!! Να σκέφτεσαι αν θα πας τουαλέτα ή αν θα κρατηθείς!!!! Φανταστείτε τι γινόταν με άλλα πράγματα που θα έπρεπε να αγοραστούν ή θα έπρεπε να μοιραστούν, όπως τα συναισθήματα. Στην προσπάθειά της λοιπόν να κάνει οικονομία για να προχωρήσει η σχέση, ανακάλυψε ότι δεν ήταν ευτυχισμένη από αυτό που ζούσε (ευτυχώς γι’ αυτήν σύντομα).

Πόσες από εμάς όμως έχουμε ζήσει παρόμοιες καταστάσεις; Ίσως για θέματα οικονομίας ή τσιγκουνιάς όπως το χαρτί υγείας, ίσως για θέματα επιλογής όπως τα ρούχα που φοράμε, τους φίλους που έχουμε. Και τελικά πως αφήνουμε τους άλλους να μας συμπεριφέρονται;
Πόσες από εμάς έχουμε βγει ραντεβού και ο άνθρωπος που επιλέξαμε να βγούμε έχει μάτια, όχι μόνο για μας, αλλά και για άλλες 20 που περάσανε από μπροστά του; Πόσες από εμάς, έχουμε βιώσει τη ζήλεια του άλλου, που στην αρχή ίσως να μας φάνηκε χαριτωμένη αλλά στην πορεία πήρε άσχημη τροπή; Πόσες από εμάς έχουμε βγει με κάποιον που μιλάει επί ώρες για τον εαυτό του ή για τις πρώην του και δεν έχει ρωτήσει τίποτα για μας, αδιαφορώντας για τη δική μας ζωή και κατ’ επέκταση για μας τις ίδιες; Πόσες φορές χρειάστηκε να πούμε το ίδιο πράγμα στον ίδιο άνθρωπο γιατί την πρώτη ή και την δεύτερη φορά δεν το άκουσε;

Νομίζω ότι όλες μας έχουμε ζήσει μία τουλάχιστον τέτοια ιστορία στη διάρκεια της ζωής μας.

Γιατί επιλέγουμε τέτοιους ανθρώπους για συντρόφους ή για φίλους;;; Τι μας κάνει να ανεχόμαστε τέτοιου είδους συμπεριφορές είτε για μια μέρα, είτε για ένα μήνα, είτε για ένα χρόνο;; Πόσο ψυχοφθόρο μπορεί να είναι αυτό και τι επιπτώσεις μπορεί να έχει στη σωματική και ψυχική υγεία μας;

Και τελικά μπορούμε να το αλλάξουμε ή θα είναι πάντα έτσι τα πράγματα;
Μπορούμε να βρούμε ανθρώπους που να μας σέβονται; Να μας νοιάζονται; Να μας φροντίζουν; Να μας αγαπούν; Να μας βλέπουν; Να μας ακούν; Να μας εκτιμούν;

Όλα αυτά και πολλά άλλα θα συζητήσουμε στην νέα μας ομάδα (μόνο για γυναίκες), που θα ξεκινήσει να κάνει τέσσερις (4) δίωρες συνεδρίες το μήνα, από Νοέμβρη και ευελπιστούμε πως αυτή η ομάδα θα βοηθήσει να αλλαχτεί προς το καλύτερο ο τρόπος επιλογής φίλων και συντρόφων καθώς και ο τρόπος δημιουργίας διαπροσωπικών σχέσεων. 

Στα πλαίσια γνωριμίας των μελών της ομάδας και της συντονίστριας θα γίνει μία δωρεάν συνάντηση πριν από την έναρξη της ομάδας στις 5 Νοεμβρίου στις 19:00. Οι ενδιαφερόμενες για την δωρεάν συνάντηση θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή. 

Τόπος διεξαγωγής συνεδριών:
Δημοφώντος 86, Άνω Πετράλωνα

Κόστος συμμετοχής:
80 € το μήνα

Δήλωση συμμετοχής
Λόγω περιορισμένων θέσεων, δηλώστε τη συμμετοχή σας στο e-mail g_danezi@yahoo.gr ή στα τηλέφωνα 2103452267 και 6955316790 το συντομότερο δυνατό για να μπορέσουμε και εμείς να οργανωθούμε καλύτερα για δικό σας όφελος. Ευχαριστούμε πολύ.

Σχετικά άρθρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου