Κάντε like στη σελίδα μας

Join Us On Facebook

Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Πηγή άγχους η ατμοσφαιρική ρύπανση

άγχος ρύπανση

Επιστήμονες των Σχολών Δημόσιας Υγείας των Πανεπιστημίων Τζον Χόπκινς και Χάρβαρντ, με επικεφαλής την Δρ Μελίντα Πάουερ, ανέλυσαν στοιχεία που αφορούσαν 71.300 γυναίκες, ηλικίας 57 - 85 ετών. Σύμφωνα με το συμπέρασμα που δημοσιεύθηκε στο BMJ, η ρύπανση του αέρα με σωματίδια αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης άγχους, μιας ψυχικής διαταραχής που πλήττει περίπου το 16% των ανθρώπων παγκοσμίως, σε κάποια στιγμή της ζωής τους. 

Συγκεκριμένα, το 15% των γυναικών είχαν συμπτώματα άγχους και το πρόβλημα ήταν πιο έντονο σε εκείνες που έμεναν σε κοντινή απόσταση (50 έως 200 μέτρα) από δρόμους με μεγάλη κυκλοφορία και συνεπώς με μεγαλύτερη ατμοσφαιρική ρύπανση. Ο μηχανισμός πυροδότησης του άγχους πιστεύεται ότι έχει να κάνει με το οξειδωτικό στρες και τη φλεγμονή που προκαλούν τα σωματίδια του αέρα στις περιοχές με υψηλούς ρύπους.

Για όσους/ες δεν μπορούν να μετακομίσουν στην εξοχή για να αποφύγουν το άγχος, υπάρχουν τα σεμινάρια διαχείρισης άγχους που διοργανώνονται από εμάς και εκεί διδάσκονται διαφορετικές τεχνικές διαχείρισης άγχους σε κάθε συνάντηση.

Πηγή: tovima.gr/science

Σχετικά άρθρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου