Κάντε like στη σελίδα μας

Join Us On Facebook

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Επιβλαβείς παράγοντες που σημαδεύουν (ψυχικά) το μωρό




Απόσπασμα από το βιβλίο «Η φυσική προγεννητική αγωγή» της Marie-Andree Bertin.
«…… οι δυνατοί φυσικοί κλονισμοί, οι βαριές ασθένειες, καθώς επίσης και οι μόνιμες ψυχολογικές δυσκολίες σημαδεύουν το μωρό. Η επιβλαβέστερη όλων, είναι η απόρριψη του παιδιού από τη μητέρα ή η αδιαφορία της απέναντί του. Δεύτερη έρχεται .....
μια πολύ κακή σχέση της μητέρας με τον πατέρα, η οποία επαναλαμβάνεται, παγιώνεται και απειλεί την ασφάλεια και το μέλλον της μητέρας και του παιδιού. Έπονται οι σχέσεις της μητέρας με την δική της μητέρα αλλά και με τον πατέρα της, καθώς και η ασυνείδητη ανάμνηση της δικής της γέννησης.
Το ιδεώδες θα ήταν να έρχονται στο φως όλοι αυτοί οι παράγοντες πριν από την σύλληψη του παιδιού. ……»

Η συγγραφέας, μας προτείνει να ανακαλύψουμε τους επιβλαβείς παράγοντες, να τους δουλέψουμε και να απαλλαγούμε από αυτούς πριν την σύλληψη, έτσι ώστε το μωρό που θα συλλάβουμε να είναι πιο υγιές σωματικά και ψυχικά. Πως γίνεται όμως αυτό; Το ΗΡΑΙΟ, μπορεί να βοηθήσει σε όλα τα παραπάνω προ της σύλληψης και να γίνει δουλειά σε βάθος. Αλλά και μετά την σύλληψη, κατά την διάρκεια της κύησης, μπορεί να βοηθήσει πιο επιφανειακά όμως έτσι ώστε να μην υπάρξει επιβάρυνση για το μωρό αλλά μόνο όφελος.

Σχετικά άρθρα
Βιβλιογραφία
Bertin, M. A. (2003). Η φυσική προγεννητική αγωγή. Αθήνα: Ελληνική Εταιρία Προγεννητικής Αγωγής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου