Κάντε like στη σελίδα μας

Join Us On Facebook

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Η χρυσή τριάδα της ευτυχίας



Της Γεωργίας Δανέζη
Συμβουλευτική – Προγεννητική Ψυχολόγος

Μετά από 15 χρόνια έρευνας ο Αυστραλιανός Δείκτης Ευεξίας, μας έδωσε τα τρία πράγματα που χρειάζεται ο άνθρωπος για να είναι ευτυχισμένος. Κανένα από τα παρακάτω μόνο του δεν μπορεί να μας δώσει ευτυχία. Θα πρέπει να τα έχουμε όλα σε κάποιο βαθμό στην ζωή μας.

Διαπροσωπικές σχέσεις
Μία σχέση οικειότητας είναι ίσως το πιο σημαντικό συστατικό της ευεξίας. Η σχέση αυτή δεν
είναι απαραίτητο να είναι ερωτική, αρκεί να μπορείς να έχεις κάποιον, να μοιράζεσαι τις σκέψεις, τις ελπίδες, τους φόβους, τα όνειρά σου, να έχεις κάποιον να σου υπενθυμίζει ότι σε αγαπά και σε εκτιμά. Μια τέτοιου είδους σχέση σου δίνει δύναμη να αντιμετωπίσεις τις αντιξοότητες της ζωής.

Οικονομική ασφάλεια
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το εισόδημα με την ευεξία συνδέονται. Η δύναμη του χρήματος έχει την ικανότητα να ανακουφίζει από το άγχος και να δημιουργεί ένα κλίμα ευτυχίας. Όμως ακόμα και όσοι έχουν χαμηλό εισόδημα μπορούν να επιτύχουν την ευεξία, αρκεί να νιώθουν ότι έχουν τον έλεγχο ως προς το πως, ξοδεύουν τα χρήματά τους.

Νόημα ζωής
Είναι επιτακτική ανάγκη για τον άνθρωπο και την ευεξία του, να κάνει κάτι που του δίνει νόημα. Οι άνθρωποι είναι πιο ευτυχισμένοι όταν είναι ενεργοί, ιδιαίτερα όταν αυτή η δραστηριότητα τους δίνει μια αίσθηση σκοπού ή ευθύνης. Κάποιοι μπορεί να βρούν σκοπό ή νόημα, στην εργασία τους, αρκεί να μην την κάνουν μόνο για το οικονομικό όφελος. Για κάποιους άλλους μπορεί να είναι μια κοινωνική δραστηριότητα, όπως το να ανήκουν σε μια ομάδα για κάποιους άλλους ο εθελοντισμός και για κάποιους άλλους μπορεί να είναι η κηπουρική που τους δίνει νόημα και σκοπό.

Όσοι λοιπόν θέλετε να είστε ευτυχισμένοι, βρείτε νόημα στη ζωή σας, διαχειριστείτε τα χρήματά σας, όσο λίγα κι αν είναι, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και κυρίως δημιουργείστε υγιείς διαπροσωπικές σχέσεις.


Σχετικά άρθρα

Βιβλιογραφία
http://www.australianunity.com.au

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου